Atelierele Verbal’Kit

I. Eşti sigur că ştii să transmiţi un refuz?

Felul în care tu sau angajaţii tăi transmiteţi refuzul către un client sau felul în care îl puneţi la curent asupra anumitor condiţii poate influenţa bunul mers al firmei şi poate chiar face diferenţa între prosperitate şi faliment. Cu siguranţă că nicio firmă din lume nu poate să îndeplinească absolut toate cerinţele clienţilor şi nici nu trebuie s-o facă. Dar ştii cum se transmite un refuz pentru a fi uşor de acceptat?

II. Let’s talk!

Ai angajaţi valoroşi, dar se întâmplă destul de des să se simtă inhibaţi atunci când trebuie să comunice cu persoane din afara firmei, clienţi sau colaboratori? Poţi apela la serviciile Verbal’ Kit. Îţi propunem o serie de activităţi menite să stârnească pofta de… a comunica. Activităţi care dezinhibează şi cresc încrederea în sine şi în ceilalţi.

III. Ce… unde… cum?

Ce faci tu atunci când primeşti o sarcină de serviciu şi există aspecte asupra cărora nu eşti pe deplin lămurit? Sau când primeşti o comandă de la un client şi nu eşti foarte sigur că ai înţeles ce îşi doreşte? Şi ce faci în continuare atunci când chiar ai impresia că eşti pe cale să rezolvi din probleme dar de fapt lucrurile se complică şi mai mult şi realizezi că şeful (sau clientul) s-a răzgândit fără să te avertizeze şi e gata gata să te acuze că n-ai fost suficient de prevăzător şi n-ai luat în calcul toate aspectele sau că nu ai fost suficient de atent sau de inteligent la receptarea mesajului? CE întrebări pui şi mai ales CUM pui întrebările care să te ajute să afli ceea ce ai nevoie pentru a duce la îndeplinire cu succes sarcinile de serviciu şi pentru a livra clientului un produs cât mai aproape de ceea ce îşi doreşte? La atelierele mele de comunicare organizaţională Comunică bine! te pot învăţa trucuri care să te ajute să te descurci în situaţii precum cele de mai sus eliminând confuzia şi echivocul.